JEANNE GENNAR

Koffiemachines en accessoires

Jeanne Gennar selecteerde voor je de beste koffiemachines, filters en koffiezetapparaten voor zowel de professionele barista als voor thuis.

Espressomachine

Een espressomachine of halfautomatische koffiemachine, is een koffiezetapparaat waarmee espresso en andere op espresso gebaseerde koffie kan worden bereid.

In een espressomachine wordt water in de boiler verwarmd tot 122 °C en bij een druk van ongeveer 900 kPa (9 bar) door 7-12 gram fijn gemalen koffiebonen geperst met een temperatuur van max. 84°C. 

Door dit proces wordt de smaak en geur maximaal uit de koffie onttrokken.

Daarnaast hebben de meeste espressomachines ook de mogelijkheid om stoom te maken via een stoompijpje. Daarmee kan melk worden opgeschuimd voor de bereiding van cappuccino en latte macchiato.

Geschiedenis 

Tijdens de wereldtentoonstelling van 1855 in Parijs werd het prototype van de eerste espressomachine gepresenteerd. Het was de Milanese ingenieur Luigi Bezzera die deze koffiemachine ontwikkeld had. 

Vanaf 1901 kwam het apparaat in productie en begon het de wereld te veroveren.

In 1938 kwam Achille Gagia met het idee om water onder druk door de gemalen koffie te persen. Hij nam een patent op dit idee en ging zo de wereld in als eerste espressomachinebouwer.

Soorten espressomachines

Espressomachines of halfautomatische koffiemachines treft men aan in horecagelegenheden zoals cafés, koffiebars en eetcafés. Hier worden in de regel grote, professionele koffiemachines gebruikt waarmee vier of meer kopjes tegelijk kunnen worden gezet. 

Professionele volautomatische espressomachines worden ook ingezet in grote horecazaken, hotels, bedrijven of in koffiebars met veel wisselend personeel. 

De reden dat men opteert voor de volautomaat is dat die veel eenvoudiger in gebruik is dan de halfautomatische espressomachine. Je maakt in no -time espresso, café crème (koffie met een schuimlaagje), cappuccino, latte,.. 

Voor huishoudelijk gebruik bestaan eenvoudigere koffiemachines (half- of volautomaten) en ook duurdere die dezelfde kwaliteit koffie bieden als de professionele machines.

Koffiemachines van Jeanne Gennar

Jeanne Gennar biedt in de webshop koffiemachines voor thuisgebruik, maar ook professionele espressomachines en volautomatische koffiemachines.

Daarnaast worden andere koffiezetapparaten aangeboden van het welgekende filterkoffiezetmachine en filterhouders met koffiekan tot de French Press.