JEANNE GENNAR

Wie is Jeanne Gennar?

“Er zijn twee soorten waarheden. De waarheid die de weg verlicht en de waarheid die het hart verwarmt. De eerste is wetenschap en de tweede is kunst. De waarheid van kunst zorgt ervoor dat wetenschap niet onmenselijk wordt. De waarheid van wetenschap is dat ze ervoor zorgt dat kunst niet ridicuul wordt.” (Raymond Chandler).

Jeanne Gennar

Jeanne is een geboren Limburgse, dan nog wel uit Noord-Limburg. “Noeste werkers, dat hebben ze gemeen met de West-Vlamingen. Ook het no-nonsense wellicht. Gewoon opstaan en doordoen”, aldus Jeanne. 

Van opleiding is ze maatschappelijk werker. Door haar betrokkenheid met mensen, de wereld en haar creatieve ziel, beschilderde ze samen met haar zus allerhande bloempotten, kaders, muren,…

Tijdens hun tochten om hun creaties aan te bieden, mistten ze gezellige eetplekken die betaalbaar, gewoon lekker en een tikkeltje anders waren. Van daaruit ontstond hun restaurant Zus&Zo in Bocholt dat onder leiding van chef Heidi uitbloeide tot een fantastische multiculturele keuken.

Na 6 jaar stapte Jeanne in de koffiebranche en werd zowat meteen Nationaal Coördinator van de SCAE België.

Koffie-carrière

In 2006 startte Jeanne Gennar dus als eerste Nationaal Coördinator van de Belgische Chapter SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) en voorzitter van de vzw Belgian Coffee Education. 

Dat was het begin van haar koffiecarrière. Als barista-mama, en jurylid in nationale en internationale koffiewedstrijden, ontmoette ze veel gepassioneerden die net als zij de kwaliteit van koffie willen verbeteren en serveren aan de consument.

Zo bracht ze in 2009, samen met haar team van baristi en sponsors, België op de koffiekaart met het winnen van verschillende titels. Zelf kreeg Jeanne Gennar de onderscheiding als ‘Best National Coördinator of the year 2009 for SCAE’.

Academie

Haar kennis en wetenschap vond Jeanne Gennar bij haar partner Coffee Consulate in Mannheim (Duitsland), waar ze in 2008 de opleiding koffeologie volgde. Sindsdien verdiept ze zich in de wetenschap en de kunst van koffie. In haar academie, gestart in 2009, leidt ze mensen op tot koffeoloog, koffie-connaisseur en barista.

Door de vergaande ontwikkeling van de verschillende opleidingen bij Coffee Consulate en het unieke partnerschap dat Jeanne Gennar aanging met hen, groeit de passie en de kennis steeds verder.