Een hele eer

Enkele jaren geleden maakte Gene Bervoets – Belgisch acteur, bekend van theater, film en televisie, maar ook presentator van het culinair televisieprogramma Gentse Waterzooi – van mij een portret, zowel geschilderd (zie de coverfoto) als in een mooi artikel.

Dat was een hele eer voor mij. In het gesprek had ik het – natuurlijk – over koffie en een paar van mijn grote dromen: chefs van gastronomische restaurants die mijn koffie serveren.

 

Gastronomische restaurants

Met Restaurant Likoké is dat al uitgekomen, maar er is meer.

Chefs en sommeliers van gastronomische restaurants besteden heel veel tijd en geld aan het samenstellen van een wijnkaart, een bierkaart, een waterkaart, hebben een groot aanbod aan thee en infusies in mooie dozen waar je zo kan uit kiezen. Maar eigenlijk kan dat net zo goed met koffie.

Verschillende soorten gemalen koffie

Ja, er zijn wel kaarten met cappuccino, latte, enz… maar dat is niet wat ik bedoel.

We stellen in overeenstemming een doos samen met verschillende soorten gemalen koffie (voor filter of french press) en een smaakkaart om zo de gasten in te leiden in de wereld van écht lekkere koffie.

Welke chef of maître d’hotel van een gastronomisch restaurant gaat de uitdaging aan?