El Salvador, Andres Quintanilla, La Palma

In deze koffie herkennen we prachtige balans van een fluweelzachte zoetheid in combinatie met toetsen van rode vruchten. In de afdronk komt de bitterzoete smaak van toffee dan weer naar boven. Een geur die eveneens duidelijk aanwezig is bij het zetten van deze koffie.

Bestel deze koffie via het bestelformulier of klik op een Tag. 

SKU: KCA03 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Terrace: La Iguana

Variëteit: arabica, bourbon/ tekisic, 2de pluk, screen 16up

Verwerking: fully washed

Hoogte: 1350m 

De plantage Finca La Buena Esperanz, met Andrès Quintanilla als manager is opgericht in 1924 en bestaat uit 2 deelplantages met een totaal van 96,5 ha en een jaarlijkse productie van 50 tot 100 ton ruwe koffie.

Andrès heeft 8 stafmedewerkers en 80 arbeiders. Ze kweken enkel arabica-bonen (bourbon/tekisic, typica, pacamara, centroamerica, icatu, maresellesa) en verwerken natural, pulped natural en fully washed.

Tekisic komt van de Nahuatl-taal, en betekent “werken”. Dat is dan ook te merken bij het proeven van deze koffie.

In deze koffie herkennen we prachtige balans van een fluweelzachte zoetheid in combinatie met toetsen van rode vruchten. In de afdronk komt de bitterzoete smaak van toffee dan weer naar boven. Een geur die eveneens duidelijk aanwezig is bij het zetten van deze koffie.

 

Bijkomende informatie

Verpakking

1kg, 250gr