Melitta AMANO Pour Over

Buitengewone esthetiek en maximale functionaliteit: de Melitta® AMANO combineert innovatief design en een uitstekende smaak. Van het iconisch silhouet via de filtervorm tot en met de gelijkmatige koffie-uitloop leidt alles tot een Pour Over-ritueel dat de zintuigen raakt.

Neem contact voor meer informatie en een prijsofferte of een klik op een tag.
SKU: M-013 Categorie: Tag:

Beschrijving

Met de uitvinding van de koffiefilter bracht Melitta Bentz in 1908 een revolutie teweeg in het genieten van koffie. En de reis van de handfiltratie gaat door.

Overal ter wereld hebben baristi en bariste de Pour Over-trend zelf weer ontdekt en genieten ze van de rustgevende bereiding in de dagelijkse hectiek. Bewust opgieten van de koffie en het rituele proces bieden onthaasting.

Bij deze bijzondere koffiebereiding is blooming het belangrijkste. De koffie wordt eerst met een beetje water bevochtigd en welt gedurende een halve minuut, voordat het water verder wordt opgegoten. Zo kunnen de brandingsgassen op een ideale manier ontsnappen, wordt de koffie-extractie verbeterd en kunnen de smaakstoffen zich volledig ontplooien. Het resultaat is een koffiearoma met een volle smaak.

De Melitta® AMANO werd in 2020 met de Red Dot Award bekroond voor zijn innovatieve design.

De uitneembare filterhouder 1×4® van hoogwaardig Tritan zorgt met zijn speciale filterribben niet alleen voor ideaal voorzetten, maar ook voor de optimale koffiesmaak.

De filterhouder van de Melitta® AMANO brengt een revolutie teweeg in het voorzetten met de hand door zijn afsluitbare uitlaat. Deze zorgt ervoor dat de koffie voldoende tijd voor de blooming heeft en dat het aroma zich perfect kan ontplooien.

De afsluitbare, metalen uitlaat aan de filterhouder fungeert bovendien als geïntegreerde druppelstop. Daardoor wordt nadruppelen van koffie voorkomen en wordt de reiniging vergemakkelijkt.

De vorm van de filterhouder zorgt voor een ideale waterstroom. De dubbele schenktuit zorgt voor een constante koffiestroom en een gelijkmatige koffieafgifte. Voor het beste koffiegenot.

De filterhouder is voorzien van een unieke ribbenstructuur die voor een optimale extractie en daardoor voor een koffiearoma met een volle smaak zorgt.

De hoogwaardige, glazen kan van borosilicaat is niet alleen warmtebestendig, maar heeft ook een uitgesproken mooie vorm. Daarin kunt u max. 700 ml van de beste Pour Over-koffie bereiden.

Filterhouder en glazen kan zijn geschikt voor de vaatwasser. Zodat u meer tijd hebt om te genieten van uw vers gezette Pour Over-koffie.

Neem contact voor meer details en een prijsofferte of klik op een tag.